- پژوهش های متعدد در مورد مصرف آجیل ها، زردچوبه، روغن زیتون، پیاز، چای سبز، غلات کامل و انواع توت ها بیانگر تاثیر آن ها در افزایش طول عمر است.
پیری، روندی اجتناب ناپذیر است، اما اقدامات زیادی وجود دارد که میتوانید در جهت ارتقای زندگی و داشتن عمر طولانی تر و سالم تر انجام دهید. یکی از این اقدامات توجه به سبک زندگی و انتخاب های مواد مغذی مورد نیاز سالمندان غذایی سالم است.
تحقیقات اثبات کرده است که سن شما کم تر با عامل ژنتیک مرتبط است و بیش تر از آن چه که تصور کنید، تحت کنترل خود شما و وابسته به عادات و انتخاب های خوردنی هایی است که سبب کاهش یا افزایش طول عمر میشود.
هفت خوراکی مفید برای افزایش طول عمر
آجیل ها
بد نیست اگر بیش تر اوقات به عنوان میان وعده، یک مشت آجیل بخورید. مطالعات نشان می دهد خطر حوادث قلبی عروقی عمده در بین افرادی که در رژیم غذایی خود از آجیل استفاده می کنند، بهطور قابل توجهی کم تر و خطر مرگ و میر در آن ها ۳۹ درصد پایین تر است. آجیل ها سرشار از چربی های غیر اشباع (چربی سالم)، فیبر، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی خاصی هستند که به سلامت قلب، کنترل وزن کمک و افزایش طول عمر کمک میکنند.
زردچوبه
زردچوبه حاوی یک ترکیب فعال زیستی با خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. التهاب مزمن عامل مهمی در بسیاری از بیماری های مرتبط با پیری است. کورکومین یکی از ترکیبات موجود در زردچوبه است که به عنوان یک ضدالتهاب، ضد تومور و آنتیاکسیدان بسیار قوی شناخته میشود. کورکومین با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
روغن زیتون
روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان و چربی های سالم است. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد افرادی که روزانه بیش از نصف قاشق غذا خوری روغن زیتون مصرف می کنند، ۱۹ درصد کم تر در معرض خطر مرگ (به هر دلیلی) قرار دارند. به طور جزئی نیز مصرف روغن زیتون، خطر مرگ ناشی از بیماری های عصبی (مانند آلزایمر) را ۲۹ درصد، خطر ابتلا به بیماری قلبی را ۱۹ درصد و خطر مرگ ناشی از سرطان را ۱۷ درصد کاهش می دهد.
چای سبز
چای سبز سرشار از کورستین است؛ یک فلاونوئید گیاهی که خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی دارد. مطالعهای در سال ۲۰۲۲ نشان داد که کورستین میتواند سلولهای مرده را از بین ببرد و روند پیری را به تأخیر بیندازد. کورستین ژن SIRT۱ را فعال می کند؛ این ژن در افزایش طول عمر و توانایی بدن برای ترمیم DNA و کند کردن روند پیری نقش دارد.
پیاز
بررسی ها نشان میدهد پیاز با خاصیت جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها ازجمله سرطان، نقش بسیار مهمی در افزایش طول عمر دارد. سعی کنید پیاز را در روغن زیتون تفت دهید و به انواع غذاها اضافه کنید تا از فواید آن بهرهمند شوید.
غلات کامل
غلات کامل کمک میکنند عمری طولانی تری داشته باشید. تحقیقی در میان ۴۰ هزار زن در سنین پس از یائسگی نشان داد آنهایی که در طول هفته ۴ تا ۷ وعده غلات کامل استفاده می کردند تا ۳۱ درصد، از خطر مرگ بر اثر سرطان و بیماری های قلبی در امان هستند.
خانواده توتها
توتها سرشار از نوع خاصی از آنتی اکسیدانها به نام فلاونوئیدها هستند که مصرف آن ها به داشتن عمر طولانی تر کمک می کند. تحقیقات متعدد نشان داده است پلی فنول موجود در توت ها می تواند باعث افزایش طول عمر شود. میوه هایی مانند بلوبری، توت سیاه، توت فرنگی و تمشک منابع سرشار از پلی فنول هستند.
نکته اصلی برای داشتن عمر طولانی مدت، اجتناب از مصرف غذاهای فرآوری شده است، که اغلب سرشار از چربی های ناسالم، قند و سدیم هستند و می توانند مشکلات بسیاری ایجاد کنند. در واقع، رژیم غذایی نقش مهمی در افزایش سن بیولوژیک ایفا می کند و یک عامل مهم در سبک زندگی است که زندگی طولانی مدت سالم تر را تضمین می کند. داشتن رژیم غذایی سرشار از انواع غذاهای گیاهی (میوهها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و آجیل) با داشتن طول عمر طولانی تر و سالم تر همراه است.







